Energieffektiv.com

Tyco Thermal Controls Nordic AB

Redan i slutet av första världskriget reste Edvard Thorin runt och sålde kontakter, stickproppar och strömbrytare. 1934 startade han Thorin & Thorin som var med och introducerade värmekabeln i Sverige. Till fotbolls-VM 1958 installerade man värmekabel på Nya Ullevi.
Idag heter vi Tyco Thermal Controls. Vi säljer 6000 km värmekabel varje år i 58 länder. Vi är världens största leverantör av värmekabel och i Sverige är vi marknadsledande.
Vi har lösningar för frostskydd av rör, hängrännor och stuprör. Vi har även produkter som håller markytor is- och snöfria. Även inom processindustrin används mycket värmekabel för frostskydd, varmhållning och uppvärmning. För allmänheten är vi mest kända som leverantörer av T2 golvvärme.
För 13 år sedan lanserade vi ett energieffektivt system med en isolerskiva och självbegränsande värmekabel – T2 Reflecta. I samband med Elfack 2009 lanserade vi Isolecta, vilket innebär att vi nu kan erbjuda energieffektiva system för samtliga av våra golvvärmeprodukter. Tillsammans med en klocktermostat får man ytterligare energibesparing.http://www.tycothermal.com

Fler nyheter

Energieffektiva nyheter

Aktiviteter med EEF i höst

Under hösten anordnas en hel del aktiviteter för både beställare och leverantörer av energitjänster. Workshop med Energikontoret i Örebro Den […]

Energieffektiv.com 2018-06-18